Trei militari americani au fost ucisi, iar alti doi raniti, intr-o ambuscada in Niger, in apropiere de frontiera cu Mali, relateaza BBC, citat de News.ro. Mai multi militari nigerieni au fost de asemenea ucisi in atac.

Aceasta patrula a fost atacata de inamic, a anuntat Comandamentul militar american in Africa (USAFRICOM), precizand ca actioneaza in vederea stabilirii circumstantelor incidentului.

Armata americana asigura o formare armatei nigeriene, un ajutor in lupta impotriva militantilor islamisti din regiune, intre care se afla si membri ai Al-Qaida in Africa de Nord.

Presedintele american Donald Trump a fost informat despre atac de catre secretarul general al Casei Albe, John Kelly, a anuntat o purtatoare de cuvant a Executivului, Sarah Sanders.

Potrivit cotidianului The New York Times (NYT), care citeaza un oficial militar, trei membri ai Fortelor Speciale - mai cunoscute sub numele de Beretele Verzi (Green Berets) - au fost ucisi in aceasta ambuscada, care a avut loc la 193 de kilometri nord de Niamey, capitala Nigerului.

Potrivit ziarului este vorba despre primele victime americane ucise de inamici de dupa mobilizarea trupelor in Niger de catre Comandamentul american pentru Africa.

Cei doi militari americani raniti se aflau intr-o stare stabila si urmau sa fie transferati pe cale aeriana in Germania pentru ca sa primeasca ingrijiri medicale, potrivit CNN.

Un oficial din regiunea nigeriana Tillaberi a declarat pentru Reuters ca cinci militari nigerieni au fost ucisi.

Autoritatile nu sunt in masura sa spuna cine a deschis focul asupra militarilor.

Luptatori jihadisti din cadrul gruparii Al-Qaida in Magrebul Islamic (AQMI) sunt activi in regiune si au efectuat raiduri peste frontiera.