O mama din statul american Michigan a fost condamnata la sapte zile de inchisoare dupa ce a refuzat ordinul unui judecator care a decis ca trebuie sa-si vaccineze fiul. Rebecca Bredow nu ar fi permis ca fiul sau, in varsta de 9 ani, sa fie imunizat, dupa ce, initial, a fost de acord cu tatal copilului sa faca acest lucru, scrie BBCNews in pagina eletronica.

Fostul ei sot a primit acum custodia temporara. Parintilor din Michigan li se permite sa renunte sau sa intarzie vaccinarile copiilor lor din cauza propriilor convingeri.

Dar, Bredow a intrat sub incidenta legii pentru ca nu a respectat acordurile incheiate cu fostul sau sot, datand din noiembrie 2016, pentru a-l imuniza pe baiat.

Mama a fost condamnata miercuri pentru nesocotirea unui ordin al instantei, dupa ce saptamana trecuta a respins o decizie judecatoreasca care o obliga sa permita vaccinarea copilului.

Ea si fostul ei sot au decis, in momentul nasterii copilului lor, ca vor intarzia vaccinarea pentru fiul lor. Cuplul s-a despartit in 2008, potrivit ABC News, dar au impartit custodia, iar tatal inca dorea ca baiatul sa fie vaccinat.

Judecatorul din Oakland, Karen McDonald, a spus ca, desi Bredow este principalul ingrijitor al copilului: "Tatal are un cuvant de spus".

Bredow a sustinut, miercuri, ca imunizarea fiului ei "este impotriva credintelor" sale.

"Prefer sa stau in spatele gratiilor si sa sustin ceea ce cred, decat sa fac ceva in care nu cred cu adevarat", a adaugat Bredow.

Sustinatorii anti-vaccinare se tem de procedura pentru ca ar expune copiii la rani sau le-ar putea cauza autism.

Rata de imunizare a copilului in Michigan se numara printre cele mai scazute din SUA, statul fiind pe locul 43 printre cele 50 de state americane, potrivit lui Mlive.

Barbara Loe Fisher, presedintele Centrului national non-profit de informare privind vaccinurile a declarat pentru BBC ca nu este prima data cand un parinte a fost inchis pentru refuzul de a vaccina un copil.