Arheologii turci sustin ca au descoperit locul in care a fost inmormantat Sfantul Nicolae. Lucrarile au relevat un templu intact sub biserica Sfantul Nicolae din Antalya, unde se crede ca s-a nascut acesta, potrivitThe Guardian.

Sfantul NicolaeFoto: Doxologia

Seful Autoritatii Monumentelor din Antalya, Cemil Karabayram, a declarat ca a obtinut "rezultate foarte bune, dar munca reala abia acum incepe". Acesta a mai spus ca va gasi corpul neatins al Sfantului Nicolae- cel care a dat nastere legendei lui Mos Craciun- care a trait in secolul al IV-lea si este cunoscut in intreaga lume pentru ajutorul acordat saracilor.

In ultimii ani, biserica din Demre (Antalya), situata in apropierea locului de nastere al Sfantului, a fost restaurata si primeste zilnic multi vizitatori. Demre este construit pe ruinele orasului Myra in care Sfantul Nicolas a trait. S-a crezut ca ramasitele acestuia au fost transferate din Demre de catre marinari, in orasul Bari din Italia.

Totusi, pe baza documentelor obtinute, arheologii turci cred ca ramasitele apartineau unui preot local si cred ca transferul trupului Sfantului Nicolae a avut loc dupa ce biserica a fost arsa si restaurata. Cercetatorii au descoperit recent ca exista un templu sub biserica si spun ca este aproape intact.