Politia elvetiana a anuntat marti ca ancheteaza o noua acuzatie de agresiune sexuala ce a fost formulata impotriva regizorului Roman Polanski de o femeie care afirma ca renumitul cineast franco-polonez a agresat-o in locuinta sa din Gstaad in anul 1972, informeaza AFP, citata deAgerpres.

Roman PolanskiFoto: Captura Youtube.com

Renate Langer, care spune ca a fost violata in orasul Gstaad de Roman Polanski atunci cand ea avea varsta de 15 ani, a fost chestionata pe 26 septembrie de Politia elvetiana, a dezvaluit pentru AFP Krusni Hanspeter, seful departamentului de comunicare al Politiei din cantonul St. Gallen, care a confirmat astfel existenta unei anchete ale carei detalii au fost publicate marti in cotidianul american The New York Times.

Potrivit presei, Renate Langer, in prezent in varsta de 61 de ani, este o fosta actrita, nascuta la Munchen.

Ea a devenit astfel cea de-a patra femeie care l-a acuzat de agresiune sexuala pe Roman Polanski, un reputat cineast franco-polonez in varsta de 84 de ani.

In 1977, cineastul a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu Samantha Geimer, pe atunci o adolescenta in varsta de 13 ani, in vila din Los Angeles a lui Jack Nicholson, in timp ce actorul era plecat intr-o vacanta.

In schimbul acelei marturisiri, un judecator a acceptat sa nu retina alte capete de acuzare mai grave. Insa, convins fiind ca judecatorul urma sa revina asupra deciziei sale si ca urma sa il trimita la inchisoare, probabil pentru mai multe decenii, Roman Polanski a fugit din Statele Unite si s-a refugiat in Franta.