Cel putin 58 de persoane au murit, iar 515 persoane au fost ranite, luni dimineata, in timpul unui concert de muzica country din Las Vegas, la Hotelul Mandalay Bay, unde un barbat a deschis focul de la etajul 32 al cazinoului, relateaza Reuters. Atacatorul, un localnic de 64 de ani, a fost gasit mort in camera sa de hotel. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ca un roman a fost ranit in atacul armat din Las Vegas, el fiind internat intr-un spital din regiune.

HotNews.roFoto: Hotnews

02:15 Politia a descoperit arme de foc, explozivi si mii de gloante la domiciliul tragatorului din Las Vegas, Stephen Paddock. (Reuters si AFP)

01:00 Cel putin 58 de morti si 527 de raniti, potrivit autoritatilor (CNN)

20:40 Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ca un roman a fost ranit in atacul armat din Las Vegas, el fiind internat intr-un spital din regiune.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ca un roman a fost ranit in atacul armat din Las Vegas, el fiind internat intr-un spital din regiune. Românul ranit va fi vizitat de consulul onorific al României la Las Vegas de îndată ce starea sa de sănătate va permite acest lucru, iar Consulatul General al Romaniei la Los Angeles este in contact permanent cu autoritatile locale si este pregatit sa acorde asistenta consulara, mai precizeaza MAE.

19.02: Bilantul atacului a urcat la 58 de mortisi 515 raniti.

17.57:Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul armat din Las Vegas, sustinand ca autorul se convertise la islam cu cateva luni in urma.

17.31: Un roman s-ar afla printre ranitii atacului armat din Las Vegas, potrivit unei postari pe Facebook, preluata de News.ro.

16.17. Potrivit noilor declaratii ale politistilor, Stephen Paddock a fost gasit mort in camera sa, relateaza The guardian.

16.05. Politia a gasit opt pistoale si pusti in camera de hotel a atacatorului. De asemena, potrivit politistilor, colega de camera a lui Paddock, Marilou Danley, suspectata ca ar fi avut legatura cu atacatorul nu mai este vizata in dosar.

15.48: Noul bilant al atacului din Las Vegas este de 50 de morti si 400 de raniti. Aproximativ 22.000 de oameni erau in multime atunci cand Stephen Paddock a incerput sa traga, potrivit Reuters.

14.00: Seriful Joe Lombardo a spus ca focurile de arma au fost trase de la etajul 32 al hotelului. Totodata, acesta a dezvaluit l-a identificat pe presupusul autor ca fiind Stephen Paddock, in varsta de 64 de ani, originar din Nevada.

12.59: Politia a dat publicitatii poza femeii pe care o cauta pentru a o interoga in legatura cu atacul. Oamenii sunt sfatuiti sa anunte Politia in cazul in careo vad.

11.55: Potrivit unui nou bilant prezentat de Politia Metropolitana din Las Vegas, cel putin 20 de persoane au murit si peste 100 au fost ranite. Autoritatile nu cred ca ar mai exista un alt atacator, dar politistii cauta o femeie care ar avea legatura cu atacatorul, potrivit CNN. Doi politisti se afla printre persoanele ranite, dar potrivit autoritatilor anunta este posibil ca printre decedati sa se afle si politisti care se aflau in afara timpului de lucru.

10.57: Politia din Las Vegas crede ca nu mai exista atacatori, dupa ce anterior a anuntat ca un atacator a fost doborat.

10.12: Zborurile de pe aeroportul international McCarran din Las Vegas au fost suspendate temporar.

10.07: Politia din Las Vegas a informat pe Twitter ca un atacator a fost omorat. Oamenilor li se recomanda sa evite zona cazinoului.

Doua persoane internate la Centrul Universitar Medical au murit, iar cel putin 24 de persoane sunt ranite, dintre care 12 sunt intr-o stare critica, potrivit purtatorului de cuvant al spitalului, Danita Cohen, citata de CNN.

Politia din Las Vegas le comunica oamenilor sa evite zona Cazinoului Mandalay Bay, din cauza unor impuscaturi care au loc luni dimineata, relateaza CNN.

Potrivit The New York Times, un barbat a deschis focul duminica spre luni la un hotelul cazinou Mandalay Bay. Echipe ale Politiei cauta atacatorul.

Impuscaturile au fost raportate in jurul orei locale 22:00 (08:00, ora Romaniei), in timpul festivalului Route 91 Harvest.

Un video postat pe Twitter arata ca arma folosita in atac a fost o mitraliera.