Air France confirma faptul ca, sambata, echipajul zborului AF066, operat cu o aeronava A380, avand ruta originala Paris Charles De Gaulle - Los Angeles, a decis sa se deplaseze spre aeroportul din Goose Bay (Canada) ca urmare a deteriorarii unuia dintre cele patru motoare.

Motor de avion avariatFoto: Captura YouTube

"Aeronava a aterizat in siguranta la ora 15:42 (GMT) / 18:42 (ora Romaniei) iar pilotii si echipajul de cabina instruiti si pregatiti pentru a face fata unor incidente neprevazute au finalizat fara probleme procedura de aterizare. Dupa aterizare, pasagerii au fost asistati de echipe expediate la locatie si urmeaza sa fie transferati spre destinatia lor finala, Los Angeles.

Pentru a se asigura ca toti cei 497 de pasageri ai zborului AF066 ajung la destinatie, Air France a decis imediat sa trimita doua aeronave care sa ii preia chiar in cursul acestei dimineti (un Boeing 737 inchiriat de Air France pentru preluarea pasagerilor) si o aeronava Air France Boeing 777-300.

In prezent, Air France impreuna cu Biroul de Investigare a Accidentelor Aviatice din Franta (BEA) si producatorul de aeronave Airbus investigheaza cauzele incidentului", se scrie intr-un comunicat de presa al operatorului aerian, transmis HotNews.ro.

"Am coborat brusc si am simtit zguduituri. In mod cert nu era vorba despre turbulente, asa ca am stiut ca ceva nu e in regula",a spus o pasagera, potrivit CNN.

"Capitanul a redresat rapid aeronava, dar eram in mod cert ingrijorati, pentru ca zguduiturile au durat intre cinci si opt minute. Dupa aceasta, in 10 - 15 minute, capitanul a anuntat ca am avut o mica explozie la motor", a mai declarat femeia.