Un avion Air France, care facea o cursa Paris - Los Angeles, a fost nevoit sa aterizeze de urgenta in Canada sambata dupa ce unul dintre motoare a cedat, anunta postul CNN, citat de News.ro.

Aeronava a aterizat in siguranta pe aeroportul canadian Goose Bay, potrivit unui comunicat al companiei, care precizeaza ca "unul dintre cele patru motoare a fost grav avariat".

Pilotii au gestionat perfet situatia, mai anunta compania, adaugand ca pasagerii primesc asistenta din partea echipelor trimise la fata locului.

"Am coborat brusc si am simtit zguduituri. In mod cert nu era vorba despre turbulente, asa ca am stiut ca ceva nu e in regula", afirma o pasagera.

"Capitanul a redresat rapid aeronava, dar eram in mod cert ingrijorati, pentru ca zguduiturile au durat intre cinci si opt minute. Dupa aceasta, in 10 - 15 minute, capitanul a anuntat ca am avut o mica explozie la motor", a mai declarat femeia pentru CNN.

Conform imaginilor, toata partea din fata a motorului este distrusa, iar ceea ce a ramas este acoperit cu o substanta maronie, neexistand insa semne evidente ca ar fi fost vorba despre un incendiu.