Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat marti "discursul foarte european" rostit de liderul francez Emmanuel Macron, la Sorbona, relateaza News.ro care citeaza AFP.

"Un discurs foarte european al prietenului meu @Emmanuel Macron", a scris seful Executivului european pe contul sau de Twitter, inainte de sfarsitul discurslui.

"Europa are nevoie de curaj", a adaugat el.

Presedintele francez Emmanuel Macron si-a prezentat marti viziunea pentru reinnoirea Europei, cerand o cooperare mai stransa in UE in domeniile apararii, imigratiei, taxelor si politicii sociale, precum si ca blocul euro sa aiba propriul buget.

Intr-un discurs rostit la doua zile dupa alegerile din Germania, in care alianta cancelarului Angela Merkel a avut rezultate mai slabe decat asteptarile, ceea ce ii limiteaza libertatea de manevra in privinta Europei, presedintele de 39 de ani pare sa aiba ambitii mari.

Vorbind la Sorbona, el a prezentat Europa ca avand nevoie sa se relanseze, spunand ca, in chestiuni diverse, precum acordarea de azil, protectia granitelor, taxele pentru corporatii, impartasirea de informatii, apararea si stabilitatea financiara, este nevoie de o aprofundare a cooperarii.