Un suspect a fost retinut la Molenbeek, in urma a opt perchezitii efectuate luni in regiunea Bruxellesului, intr-un dosar de terorism, a anuntat parchetul federal belgian, potrivit AFP, citata de News.ro.

Cinci dintre cele opt descinderi au fost efectuate la Molenbeek, o comuna populara din aglomeratia capitalei belgiene de unde sunt originari mai multi suspecti in atentatele de la Paris si Bruxelles, care nu au legatura cu aceasta ancheta, a precizat parchetul.

Barbatul retinut la Molenbeek, Samir El Yaakoubi, intereseaza justitia antitero din cauza presupuselor sale legaturi cu un grup de belgieni radicalizati plecati sa lupte in Siria in 2014, a precizat pentru AFP o sursa apropiata dosarului, confirmand astfel informatii de presa.

"El trebuie sa dea niste explicatii" cu privire la aceasta plecare. a adaugat aceasta sursa.

Parchetul federal a refuzat sa comunice identitatea barbatului retinut.

Un judecator de instructie urmeaza sa hotarasca marti o eventuala inculpare si plasare in detentie a suspectului retinut, a anuntat un purtator de cuvant al parchetului federal.

In afara de cele cinci perchezitii la Molenbeek, alte trei perchezitii au avut loc la Anderlecht, Jette si Asse, la nord-vest de Bruxelles.