Imbatranirea populatiei Europei va produce o crestere a consumului de medicamente, care prin urmare va duce la concentratii mai mari de reziduuri farmaceutice in mediul acvatic si poate reprezenta un pericol la sanatatea publica, potrivit unui nou studiu, informeaza Euractiv.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un studiu realizat de Civity Management Consultants, comandat de asociatia germana a industriei energetice si a apei (BDEW), a prezis ca, in Germania, cresterea consumului de medicamente va creste cu 70% in urmatorii 30 de ani.

Medicamentele ajung usor in apele reziduale si de acolo se raspandesc in mediul acvatic. Desi momentan nu exista niciun pericol privind apa potabila, cantitatile in crestere de reziduuri medicinale ar trebui sa ne determine sa protejam vietuitoarele acvatice si resursele din apa, se mai arata in studiu.

Un studiu al Comisiei Europene din 2013 atragea atentia asupra existentei "unei limite substantiale de siguranta" inainte ca nivelurile actuale de concentrare a produselor farmaceutice sa poata declansa efecte adverse aupra sanatatii umane.