Seful diplomatiei nord-coreene, Ri Yong Ho, l-a acuzat luni pe presedintele american Donald Trump ca a "declarat razboi" tarii sale si a amenintat ca va dobori bombardierele americane care se apropie de granite, scrie AFP.

Rachete la parada din Coreea de NordFoto: Captura YouTube

"Toate statele membre (ONU) si lumea intreaga trebuie sa-si reamiteasca in mod clar ca Statele Unite sunt cele care au declarat primele razboi tarii noastre", a declarat la New York Ri Yong Ho.

"Din moment ce SUA au declarat razboi tarii noastre, avem tot dreptul sa luam contramasuri, inclusiv sa doboram bombardiere strategice, chiar daca ele nu se afla inca in spatiul aerian al tarii noastre", a adaugat ministrul Afacerilor Externe, in fata ziaristilor.

"Trump a afirmat ca liderul nostru nu va mai fi la putere mult timp. Chestiunea de a sti cine va ramane mai mult isi va gasi un raspuns", a sustinut acesta.

Sambata, in discursul sustinut in fata Adunarii generale a ONU, Ri Yong Ho a denuntat afirmatiile facute de la aceeasi tribuna de Donald Trump la adresa tarii sale, calificandu-l drept "persoana tulburata" mental si "megaloman". Presedintele american amenintase ca va "distruge total" Coreea de Nord daca aceasta tara ataca SUA, in prima sa alocutiune sustinuta la ONU.

In timp ce seful diplomatiei nord-coreene isi sustinea discursul la ONU, bombardiere americane au zburat in apropierea granitelor nord-coreene, pentru a trimite un "mesaj clar" Phenianului, potrivit Pentagonului.