Jared Kushner, ginerele si inalt consilier al presedintelui american Donald Trump, si-a folosit mailul personal pentru a discuta cu alti responsabili ai executivului, in conditiile in care ar fi trebuit sa foloseasca mesageria securizata a Casei Albe, a recunoscut avocatul sau, citat de AFP.

Jared Kushner si Donald TrumpFoto: AGERPRES

Abbe Lowell, avocatul acestuia, a confirmat informatia publicata duminica de cotidianului Politico, care a scris ca Jared Kushner a folosit mailul personal si nu serverul Casei Albe folosit in mod curent pentru corespondenta cu consilierii si alti oficiali.

Nimic nu sugereaza ca mailurile contineau informatii confidentiale, dar sotul lui Ivanka Trump ar putea sa fi incalcat Presidential Records Act (PRA), care cere ca orice corespondenta, pe hartie sau electronica, legata de activitatile personale si politice ale presedintelui sau fie arhivata.

"Dl. Kushner a trimis sau a raspuns la cel putin 100 de e-mailuri prin mesageria personala pentru a comunica cu alti colegi de la Casa Alba intre lunile februarie si august", a recunoscut avocatul sau, intr-un comunicat.

"Aceste mesaje contineau in majoritatea timpului articole de presa sau comentarii politice si au fost trimise adeseori cand interlocutorii lui i-au scris pe mailul personal in locul adresei de la Casa Alba", a argumentat el.

Folosirea unui server privat, si nu a serverului guvernamental securizat, este reprosul care i-a fost adresat de Donald Trump adversarei sale la prezidentiale, democrata Hillary Clinton. Republicanul a cerut in mai multe randuri ca aceasta sa fie judecata pentru acest scandal.

Dupa o ancheta, FBI nu a retinut niciun cap de acuzat impotriva lui Hillary Clinton, dar a notat ca fostul secretar de stat, care si-a folosit mesageria personala la Departamentul de stat, a fost "extrem de imprudenta" in gestionarea informatiilor confidentiale.