Autoritatile nord-coreene au mobilizat duminica peste 100.000 de oameni la o manifestatie antiamericana la Phenian, relateaza agentia germana DPA, preluand o informatie difuzata de agentia oficiala nord-coreeana KCNA, transmite Agerpres.

Conform agentiei nord-coreene, multimea s-a adunat in spiritul 'anihilarii dusmanilor', iar vicepresedintele Comitetului municipal din Phenian al Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, Choe Hak Chol, a spus ca membrii de partid si locuitorii Phenianului 'sunt inflacarati in dorinta de a elimina complet de pe glob imperialistii americani, inamicul jurat'.

La manifestatie au fost citite si declaratiile presedintelui Kim Jong-Un in care acesta il descria pe presedintele Donald Trump prin termeni precum 'senil' sau 'deranjat mintal'.

Agentia KCNA a difuzat duminica si un comunicat al Comitetului pentru Pace in Asia-Pacific, un organ al Partidului Muncitoresc, ce face referire la declaratia lui Donald Trump in care acesta afirma ca, daca SUA vor fi nevoite sa se apare sau sa-si apere aliatii, nu vor 'avea alta optiune decat sa distruga total Coreea de Nord'.

'Daca SUA ne subestimeaza forta si determinarea si merge mai departe cu necugetata optiune militara, aceasta va duce la cel mai tragic sfarsit al imperiului american', se arata in respectivul comunicat, care califica afirmatia lui Trump privind distrugerea totala a Coreei de Nord drept o 'declaratie de razboi'.

Dupa ce Phenianul a efectuat un test cu bomba H, Donald Trump a anuntat joi ca a semnat un ordin executiv prin care SUA vor extinde sanctiunile impotriva companiilor nord-coreene, in scopul de a descuraja Phenianul sa continue programul sau nuclear.

Coreea de Nord a raspuns amenintand ca va efectua inca un test cu bomba H, de data aceasta in Pacific, iar sambata bombardiere americane au zburat in apropierea coastelor Coreei de Nord intr-o demonstratie de forta menita sa transmita un "mesaj clar" Phenianului.