Bombardiere B-1B Lancer, escortate de avioane de lupta, au zburat, sambata, in spatiul international din largul coastei de est a Coreei de Nord, intr-o demonstratie de forta a Pentagonului, care isi arata astfel optiunile pe care le are la dispozitie in eventualitatea unui conflict militar cu Phenianul, relateaza Reuters.

"Este cel mai indepartat punct din nordul Zonei Demilitarizate in care a ajuns un avion de lupta sau un bombardier american in apropierea coastei Coreei de Nord in secolul 21, o demonstratie a cat de serios tratam comportamentul nesabuit al Coreei de Nord", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Dana White.

Presedintele american Donald Trump a amenintat, marti, in fata ONU, ca "va distruge in totalitate" Coreea de Nord, un "regim viciat", in cazul unui atac lansat de Phenian. Trump a avertizat, in primul sau discurs in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, ca liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, se lanseaza intr-o "misiune sinucigasa".

La randul sau, liderul nord-coreean Kim Jong-un l-a avertizat, vineri, pe Donald Trump, pe care l-a numit "nebun", ca "va plati scump" pentru declaratiile din discursul de la Adunarea Generala ONU.