Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a postat sambata, pe pagina sa de Facebook, doua fotografii in care apare impreuna cu fiul sau si cu un peste de mari dimensiuni, pe care cei doi l-ar fi capturat la pescuit: "Cu feciorul cel mai mare la pescuit ... (prins la planton)", a scris Igor Dodon pe Facebook. Imaginile amintesc de cele postate de Liviu Dragnea, tot pe Facebook, in martie anul acesta. Seful PSD a postat atunci pe Facebook fotografii de la o partida de pescuit pe lacul Belina din Teleorman impreuna cu Sorin Grindeanu, premier la acea vreme.

Igor Dodon la pescuitFoto: Facebook / Igor Dodon

Igor Dodon la pescuit

Imaginile amintesc de cele postate de Liviu Dragnea, tot pe Facebook, in martie anul acesta. Seful PSD a postat atunci pe Facebook fotografii de la o partida de pescuit pe lacul Belina din Teleorman impreuna cu Sorin Grindeanu, premier la acea vreme, iar fotografiile erau insotite de explicatia: "In acest sfarsit de saptamana, l-am invatat pe Sorin sa pescuiasca. Marea ruptura intre Parlament si Guvern a avut loc: eu am prins 17 stiuci si el 9. Eu cred ca e foarte bine pentru un incepator care nu pusese niciodata mana pe o lanseta!".

Liviu Dragnea la pescuit pe lacul Belina

Hotnews.ro a aratat, intr-o serie de articole publicate in perioada mai-iunie, ca fotografiile cu Liviu Dragnea la pescuit fusesera realizate pe lacul Belina din Teleorman. Hotnews a aratat si traseul insulei Belina si al bratului Pavel din proprietatea statului in proprietatea unor firme: Apele Romane - Consiliul Judetean Teleorman - firma Teldrum - firma Trident 51 SRL (controlata in prezent de Stefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea) - si din nou Teldrum.

DNA a anuntat ieri ca Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, este urmarita penal pentru abuz in serviciu intr-un dosar care vizeaza trecerea "ilegala" a unor "parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private", in anul 2013, "prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice". Directia Nationala Anticoruptie cere, de asemenea, avizarea de catre Camera Deputatilor a urmaririi penale a Rovanei Plumb, deputat PSD, in acelasi dosar, a aratat DNA, intr-un comunicat.