Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a intrebat, joi, pe seful Yandex, Arkady Volozh, in timpul unei vizite la sediul companiei din Moscova, cand vom fi mancati de Inteligenta Artificiala. Desi Volozh a incercat sa il asigure pe seful statului rus ca si excavatoarele sapa mai bine decat noi, dar nu ne mananca, Putin a raspuns ca "ele nu gandesc". Asta vine dupa ce Putin a subliniat luna trecuta ca in viitor lumea va fi condusa de cine reuseste sa perfectioneze inteligenta artificiala.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

"Sper ca niciodata", a raspuns seful Yandex, dupa ce a luat o pauza pentru a-si aduna gandurile. "Nu este prima masina care sa fie mai buna decat oamenii la ceva. Un excavator sapa mai bine decat o facem noi cu o lopata. Dar nu suntem mancati de excavatoare. O masina se misca mai repede decat noi... ", relateazaRussia Today.

Putin nu a parut prea covins, acesta raspunzand: "Ele nu gandesc".

Putin, cand a fost intrebat la inceputul acestei luni de un grup de copii despre cine va conduce lumea in viitor, a spus ca va fi oricare tara care reuseste sa perfectioneze inteligenta artificiala.

Remarca a fost luata ca un semn sinistru de catre unii oameni din Occident, in timp ce Elon Musk, un avocat deschis pentru restrangerea dezvoltarii AI, a avertizat ca concurenta dintre natiuni in acest domeniu poate duce la cel de-al treilea razboi mondial.