Curtea de Justitie a Uniunii Europene va fi consultata pe tema drepturilor cetatenilor europeni, sustine premierul britanic Theresa May, la Florenta, potrivit Reuters si AFP.

Theresa MayFoto: Agerpres/AP

"Vrem sa ramaneti. Noi va pretuim si va multumim pentru contributia dumneavoastra la viata noastra nationala", a fost mesajul transmis de premierul britanic celor 600.000 de italieni din Marea Britanie, dar si tuturor cetatenilor UE care traiesc in Marea Britanie .

"Garantia pe care o acord cu privire la drepturile voastre este reala. Si ma indoiesc ca cineva cu experienta reala in Regatul Unit ar pune la indoiala independenta instantelor noastre sau rigurozitatea cu care vor sustine drepturile legale ale oamenilor", a mai spus May.

"Vreau ca instantele britanice sa fie capabile sa ia in considerare sentintele Curtii Europene de Justitie in vederea asigurarii unei interpretari consecvente si, pe aceasta baza, sper ca echipele noastre pot ajunge rapid la un acord ferm", a mai spus ea.

PotrivitThe Telegraph, ea este asteptata sa aduca in discutie si posibilitatea ca marea Britanie sa iasa din UE mai devreme de martie 2019.