Patru persoane au murit si pana la 20 sunt cautate de autoritati vineri, dupa naufragiul unei unei nave care transporta migranti in Marea Neagra, in largul coastelor Turciei, a anuntat agentia turca proguvernamentala Anadolu, citata de AFP.

38 de migranti au fost salvati in cursul diminetii, dar autoritatile cauta alte 15 pana la 20 de persoane.

Naufragiul a avut loc la circa 60 de mile marine de Kefken, in nord-vestul Turciei, a precizat agentia de presa Dogan, care spune ca originea si destinatia navei de pescuit nu sunt cunoscute inca.

Nationalitatea migrantilor care erau la bord nu este inca stabilita.

Saptamana trecuta, alti 150 de migranti au fost salvati de autoritatile romane care se confrunta cu o crestere a fluxului de migranti in Marea Neagra, proveniti din Turcia, tara care gazduieste peste 3 milioane de refugiati, in principal sirieni si irakieni.

Romania, scutita pana in prezent de un flux migratoriu masiv, se teme ca Marea Neagra sa nu devina o ruta alternativa pentru Marea Mediterana.

Circa 570 de migranti au fost interceptati de autoritatile romane pe aceasta cale maritima luna trecuta.

Acest traseu permite evitarea Greciei, unde noii sositi risca expulzarea spre Turcia, in virtutea unui acord controversat incheiat in martie 2016 intre UE si Ankara.