Activisti de stanga si oponenti politici ai presedintelui statului insular Filipine, Rodrigo Duterte, au protestat dupa ce seful tarii a promis ca va proteja politia care ii va omori fiul daca acuzatiile de trafic de droguri se vor dovedi adevarate, relateazaThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Paolo Duterte, in varsta de 42 de ani, a fost audiat saptamana aceasta in fata senatului, unde a negat acuzatiile facute de catre un parlamentar din opozitie cum ca ar fi fost membrul unei grupari chineze care a facut contrabanda cu metamfetamine.

"Am mai spus-o inainte: Daca am copii care se ocupa de droguri, omorati-i, astfel incat oamenii sa nu aiba ce sa zica", a spus Duterte intr-un discurs sustinut miercuri in fata Guvernului.

"Asa ca i-am spus lui Pulog: Comanda mea este sa te omoare daca esti prins. Si voi proteja politia care te va omori, daca e adevarat", a mai declarat Rodrigo Duterte.

Mii de critici ai lui Duterte, dar si suporteri au participat joi la mitinguri, ducand dezbaterile nationale privind razboiul cu drogurile si amenintarile cu legea martiala in strada.