Seful diplomatiei nord-coreene a comparat amenintarile cu razboiul lansate de Donald Trump la adresa tarii sale cu "latratul unui caine" si a lasat sa se inteleaga ca Phenianul nu va fi intimidat de o asemenea retorica, scrie AFP.

Presedintele american s-a folosit, marti, de primul sau discurs in fata Adunarii Generale a ONU, pentru a-l acuza pe numarul unu nord-coreean Kim Jong-Un ca este un "om-racheta" imbarcat intr-o "misiune sinucigasa pentru el si pentru regimul sau".

Daca Statele Unite vor fi nevoite sa se apare sau sa-si apare aliatii, "nu vom avea alta optiune decat sa distrugtotal Coreea de Nord", a avertizat oficialul.

Declaratiile vin dupa saptamani intregi de tensiuni in crestere pe fondul programelor nuclear si balistic interzise ale Phenianului care isi dezvolta ambitiile militare in pofida multiplelor sanctiuni. Coreea de Nord a efectuat recent al saselea test nuclear si a lansat o racheta pe o distanta inedita deasupra Japoniei.

La sosirea sa la New York la reuniunile ONU, ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong-ho, a fost tinta intrebarilor jurnalistilor carora le-a raspuns cu un aforism.

"Este un proverb care spune: Cainii latra, ursul merge. Daca ei cred ca ne fac se ne temem cu latratul unui caine, este clar ca viseaza ca un caine", a spus Yong-ho miercuri, asteptat de jurnalisti in fata hotelului.