Trei soldati rusi au fost ucisi in estul Siriei, in luptele dintre jihadistii gruparii Stat Islamic si fortele regimului Bashar al-Assad sustinute de Moscova, a anuntat miercuri ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Armata rusa nu a raspuns la solicitarile ziaristilor legate de soarta celor trei soldati. Potrivit OSDO, acestia au fost ucisi luni in luptele din apropiere de Deir Ezzor iar moartea lor a fost revendicata de SI.

Acestia au fost omorati in cadrul unor "confruntari marcate de tiruri de obuze ale jihadistilor, care au trimis un kamikaze impotriva fortelor regimului", iar cadavrele acestora se afla probabil in mainile combatantilor SI.

Sustinute de armata rusa, fortele regimului sirian incearca sa ii alunge pe jihadisti din teritoriile pe care le controleaza in provincia Deir Ezzor, bogata in petrol.

Fortele guvernamentale au reusit luni sa traverseze fluviul Eufrat, care taie in diagonala provincia Deir Ezzor.

Regimul pune astfel pentru prima oara piciorul, dupa mult timp, pe malul estic al fluviului. Acest avans ar urma sa ii permita sa asedieze total jihadistii in cartierele pe care le controleaza in capitala provinciei.