Uraganul Maria, al doua furtuna de putere maxima ce a lovit Caraibele luna aceasta, a ucis cel putin o persoana in Guadelupe si se apropie amenintator de Insulele Virgine si de Puerto Rico, dupa ce a distrus micuta insula Dominica, informeaza Reuters.

Uraganul MariaFoto: Captura YouTube

14.47 Furtuna a ajuns in capitala San Juan:

14.20Un scurt clip arata uraganul in Yabucoa, prima localitate din Puerto Rico lovita de Maria.

Alte imagini de pe Twitter arata situatia in Fajarado, la est de ochiul furtunii

12.41Uraganul a slabit pana la categoria 4, dar ramane “extrem de periculos” si se asteapta sa isi mentina intensitatea in urmatoarele ore, cand va lovi Puerto Rico, a anuntat centrul SUA pentru uragane. Maria este acum la circa 75 km sud-est de San Juan, Puerto Rico, iar vantul generat are viteze de pana la 250 km/h.

08.48 Ce stim pana acum (Guardian):

- Uraganul Maria, inca o furtuna de categorie 5, cu rafale de vant de 280 km/h, s-a napustit la aceasta ora asupra St. Croix, cea mai sudica si cea mai mare dintre Insulele Virgine

-St. Croix, caminul a circa 50.000 de oameni, a fost ferita de ochiul uraganului, ce a trecut pe la marginea sudica a insulei, dar a fost lovita de vanturi si ploi

-Guvernatorul Insulelor Virgine a avertizat locuitorii: Iti pierzi viata in momentul in care incepi sa te gandesti cum sa salvezi cativa banuti pentru a impiedica ceva sa cada, sa arda, sa se strice. Singurul lucru care conteaza este siguranta familiei tale, a copiilor tai si a ta. Cat despre restul, uita-le!

-Urmatoarea in calea uraganului este Puerto Rico, prognoza fiind ca va fi lovit de ochiul furtunii de categorie cinci in cateva ore. Micile insule Vieques si Culebra sunt ii sunt si ele in cale.

-Mii de persoane din Puerto Rico s-au refugiat in adaposturi, oficialii avertizand ca Maria va avea un impact mult mai mare ca Irma.

-Informatii inca neconfirmate arata ca cel putin sase persoane au murit si 90% din cladiri sunt distruse in Dominica

UPDATE 08.33 Imaginile aeriene arata cum a fost devastata micuta insula Dominica:

UPDATE 08.25Centrul SUA pentru uragane anunta ca St. Croix este lovita de vanturi cu viteza de 144 km. pe ora si ca rafalele ating si 204 km/h.

Maria una din rarele furtuni de categorie 5, loveste in estul Caraibelor la circa 45 km sud-est de insula St. Croix in Insulele Virgine, teritoriu SUA, cu vanturi de pana la 280 km. pe ora.

Maria, o “posibil catastrofica” furtuna, este asteptata sa aduca vanturi biciuitoare si ploi torentiale ce vor cauza inundatii cand ochiul furtunii va trece pe langa St. Croix marti seara sau miercuri dimineata (ora locala).