Autoritatile pariziene incep miercuri constructia unui perete de sticla, rezistent la gloante, in jurul Turnului Eiffel, in cadrul eforturilor de a spori siguranta la cel mai vizitat monument din lume, relateaza News.ro, care citeaza Daily Mail.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lucrarile vor dura noua luni si vor costa 30 de milioane de euro, a anuntat viceprimarul Parisului insarcinat cu turismul, Jean-Francois Martins. El a dat asigurari ca renovarea nu va perturba in niciun el fluxul de turisti si ca vizitatorii vor putea in continuare sa mearga gratuit pana la Turnul Eiffel, dupa ce vor trece prin controale de securitate.

Anul viitor va fi demarat un proiect pentru revopsirea turnului din otel, vechi de 128 de ani, precum si procesul de inlocuire a lifturilor. Constructia unui nou centru de primire va incepe in 2021.

In total, 300 de milioane de euro au fost alocati deja pentru imbunatatirea experientei vizitatorilor acestui monument simbol al Parisului, in urmatorii 15 ani.

Turnul Eiffel este vizitat, in medie, de circa sapte milioane de vizitatori anual.

Parisul a fost tinta mai multor atacuri jihadiste incepand din 2015, cu cel de pe 13 noiembrie, in mai multe baruri si la Bataclan, soldat cu 130 de morti.

Pe 3 februarie, la Caruselul de la Luvru, alt loc foarte frecventat de turisti, un egiptean in varsta de 29 de ani a atacat cu cate o maceta in fiecare mana patru militari din cadrul Operatiunii Sentinelle. El a fost grav ranit prin impuscare de catre un militar care a ripostat.

O serie de atentate au fost de asemenea dejucate in capitala franceza, in ultimii doi ani, inclusiv unul cu masina-capcana in apropiere de Cetedrala Notre-Dame.