Turcia a trimis, duminica, 80 de vehicule militare, inclusiv tancuri, la sudul granitei sale cu Siria, a anuntat agentia de stiri cotrolata de stat, Anadolu, citata deReuters.

Vehiculele militare au fost trimise ca intariri pentru trupele stationate de-a lungul frontierei, a anuntat Anadolu, citand o sursa militara. Vehiculele au fost trimise in districtul Iskendurun din provincia sud-estica Hatay, a mai precizat Anadolu.

Armata turca a mai trimis si sambata seara camioane de prim ajutor si vehicule militare, impreuna cu echipament greu, in acelasi loc. Un al treilea convoi de vehicule blindate se indrepta spre districtul Reyhanli de la granita cu Siria, a mai precizat Anadolu.

Ministrul de Externe turc a declarat, vineri, ca Rusia, Iranul si Turcia au fost de acord sa distribuie observatori in jurul unei zone de escaladare din regiunea Idlib din nordul Siriei, care este controlata in mare parte de militanti legati de un fost afiliat al gruparii teroriste al-Qaeda.

Observatorii au rolul de a preveni ciocnirile dintre fortele siriene si opozitie si de a urmari incalcarile de incetare a focului. Prim-ministrul turc, Binali Yildirim, a spus, luna trecuta, ca Turcia va lua masuri necesare de-a lungul granitei sale de 150 km din jurul regiunii Idlib.