Asociatiile pentru protectia consumatorilor au cerut companiei aeriene Ryanair sa dezvaluie lista completa a zborurilor pe care intentioneaza sa le anuleze, scrie The Telegraph. Ryanair a publicat o lista cu toate zborurile anulate pana miercuri, in incercarea de a mai linisti calatorii nervosi, dupa ce, duminica, 82 de avioane nu au decolat.

Ryanair Foto: Business Standard

Ryanair a anuntat ca va anula in jur de 400.000 de rezervari in urmatoarele sase saptamani, deoarece “au dat peste cap” programul de sarbatori al pilotilor.

Asociatiile pentru protectia consumatorilor au spus ca lista publicata de compania aeriana nu este suficienta si au cerut Ryanair sa dezvaluie o lista completa a zborurilor afectate, in asa fel incat calatorii sa aiba timp sa faca alte rezervari.

Aproximativ 55 de zboruri pe zi vor fi anulate in primele trei zile ale saptamanii urmatoare.

Ryanair va trebui sa plateasca despagubiri calatorilor ale caror zboruri au fost anulate si care au primit instiintarea in mai putin de doua saptamani. Despagubirile incep de la 250 de euro si pot ajunge la 600 de euro in functie de distanta. Despagubirile se pot reduce cu 50% in cazul in care compania aeriana reuseste sa redirectioneze pasagerii cu cateva ore inaintea zborului planificat.

Ryanair a anuntat ca intentioneaza sa anuleze 40-50 de zboruri pe zi pana la sfarsitul lunii octombrie pentru a-si imbunatati rata curselor care ajung la timp.