Japonia "nu va tolera niciodata actele provocatoare ale Coreei de Nord care ameninta pacea mondiala", a declarat prim-ministrul japonez Shinzo Abe, vineri, dupa lansarea unei noi rachete din Phenian deasupra Japoniei, scrie AFP.

"Nu vom admite niciodata ca Coreea de Nord impiedica intentia puternica de pace a comunitatii internationale si ca (Phenianul) continua cu actiuni scandaloase", a insistat in fata jurnalistilor premierul Abe, tocmai intors dintr-o vizita in India.

"Daca Coreea de Nord urmareste aceasta cale, nu are un viitor stralucit. Trebuie sa ne asiguram ca regimul nord-coreean intelege acest lucru", a adaugat el.

Dl. Abe a cerut o noua intalnire de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU si a subliniat: "Este momentul acum pentru comunitatea internationala sa fie unita".

Japonia a fost trezita vineri printr-un avertisment ca Phenianul a tras o racheta care a zburat peste insula Hokkaido. Aceasta este a doua lovitura de acest tip in mai putin de o luna, un test nuclear in acelasi timp, mai scrie AFP.