Un consilier municipal din Franta a fost exclus din formatiunea de extrema dreapta Frontul National, dupa ce la inceputul anului propusese sa fie folositi "dintii de aur" ai tiganilor pentru a finanta constructia de locuinte pentru acestia, scrie publicatia sudouest.fr.

Consilierul din Fontaine (Isere), Franck Sinisi, a fost exclus in 18 iulie din FN, a anuntat marti Wallerand de Saint Just, trezorierul partidului.

Declaratiile facute de Sinisi in cadrul unei sedinte a consiliului municipal din 27 februarie 2017 au fost prezentate de cotidianul Le Dauphine. In aceasta inregistrare, Sinisi afirma, referindu-se nomazi: "oamenii care vor sa plece in vacante in rulote, de acord, dar sa traverseze orasele ... (...) Ne costa destul de mult".

"Este mai bine sa ii parchezi intr-un loc" gestionat de municipalitate "decat sa distruga stadioane sau sa vina ilegal" deoarece "e mai ieftin pentru primarie".

"In ce priveste romii", a continuat el, pentru a le face case "poate exista o autofinantare, este suficient ca primaria sa investeasca, sa le plateasca dentistii".

"Da, sa va explic, le platesti dentistii, le pui dinti de nichel, recuperezi dintii de aur, cred ca doar asta permite sa ii hranesti si sa ii gazduiesti."

Consilierul a inceput sa rada si dupa cateva momente a continuat: "Sa va dau un exemplu, regele romilor, v-am mai spus, se numeste Dorin Cioaba, este in Romania, nu are dintii de aur, are totul de aur, pana la capacul WC-ului".