Ministerul Justitiei american a cerut postului de televiziune RT sa se supuna unei legi care obliga orice companie care reprezinta o tara sa-si declare activitatile autoritatilor, punand din nou presiune asupra unui canal media considerat de Washington drept un instrument de propaganda al Kremlinului, relateaza AFP, citata deAgerpres.

Russia TodayFoto: Russia Today

Filiala americana a canalului public rus a primit o scrisoare din partea Ministerului Justitiei in care se face referire la obligatia acestuia de a respecta legea numita FARA (Foreign Agents Registration Act), a declarat marti pentru agentia de presa franceza purtatoarea de cuvant a RT, Anna Belkina.

Instituita in 1938 pentru identificarea surselor de propaganda nazista in Statele Unite, aceasta lege obliga orice companie reprezentand o tara, organizatie sau partid strain sa isi raporteze activitatile autoritatilor.

"RT urmeaza sa-si consulte avocatii pentru ca sa examineze cererea", a indicat purtatoarea de cuvant citata.

Pe site-ul internet al RT, redactorul-sef Margarita Simonian a condamnat cererea ministerului american, apreciind ca aceasta atesta "razboiul" dus de SUA impotriva mass-media ruse.