Coreea de Nord a promis miercuri sa-si accelereze programele sale militare interzise ca raspuns la sanctiunile "malefice" impuse de Consiliul de Securitate al ONU in urma celui de-al saselea test nuclear al Phenianului, scrie AFP.

"Adoptarea unei noi rezolutii privind sanctiunile ilegale si malefice conduse de Statele Unite permite Coreei sa verifice daca drumul pe care l-a ales este absolut corect", a spus ministerul de Externe nord-coreean intr-o declaratie emisa de agentia oficiala KCNA.

"Coreeea de Nord isi va dubla eforturile pentru a-si spori puterea cu scopul de a proteja suveranitatea tarii si dreptul de a exista", a adaugat ministerul.

Consiliul de Securitate a votat in unanimitate, luni, al optulea set de sanctiuni pentru a determina Phenianul sa renunte la programele balistice si nucleare interzise.

Textul include, mai ales, un embargo asupra exporturilor de gaze catre Coreea de Nord, o limitare a exporturilor de petrol si produse rafinate si interzicerea exporturile de textile din Coreea de Nord.