Hope Hicks, directoarea interimara a departamentului de comunicare al Casei Albe, va servi permanent in acest rol, noteazaBBC.

Hope Hicks il va inlocui pe Anthony Scaramucci, cel care a fost demis anul acesta in iulie, dupa doar zece zile in acel post. Aceasta a ocupat pozitia de director al strategiei de comunicare pentru Donald Trump si secretar de presa in timpul campaniei electorale din 2016.

Noua directoare a departamentului de comunicare al Casei Albe a fost una dintre primele persoane care a intrat in echipa de campanie a lui Donald Trump. De asemenea, Hope Hicks, a fost publicist la revista de moda a Ivankai Trump.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis luni seara (31 august) sa-l inlature pe Anthony Scaramucci din pozitia de director de comunicare, la recomandarea noului sef de cabinet al liderului republican, John F. Kelly. Finantistul Scaramucci si-a petrecut doar zece zile extrem de controversate la conducerea departamentului de comunicare de la Casa Alba, relateaza New York Times, citat de news.ro.

De asemenea, indepartarea din functie a fostului finantist si bancher de pe Wall Street, care nu avea nicio experienta in comunicare politica inainte de a prelua functia de la Casa Alba, are loc la doar cateva zile dupa ce Scaramucci a lansat o tirada verbala extrem de dura la adresa unor inalti oficiali din administratia Trump.