O familie evreiasca a fost batuta, tinuta ostatica si jefuita in propria casa de langa Paris din cauza religiei, afirma autoritatile franceze, potrivitGuardian.

Trei atacatori au intrat in suburbia pariziana Livry-Gargan, au taiat racordarea la electricitate si ai au tinut sub controlul lor trei membri ai unei familii de evrei, batandu-i si amenintandu-i ca ii ucid pana cand unul dintre ei a reusit sa scape si sa alerteze politia, potrivit organizatiei de supraveghere a antisemitismului BNVCA.

Potrivit sursei citate, atacatorii le-au spus celor trei victime: “Sunteti evrei, aveti bani. Noi luam banii de la evrei pentru a-i da saracilor”.

Una dintre victime a fost Roger Pinto, 78 de ani, liderul Siona, o asociatie ce “apara poporul evreu si statul israel”.

Pinto a fost lovit de mai multe ori in cap si in gat. Celelalte doua victime au fost sotia lui Pinto, cea care a reusit sa dea alarma, si fiul lui. Atacatorii au reusit sa fuga cu bijuterii, bani si carti de credit.

Ministrul de interne francez, Gerard Collomb, a promis ca va fi facut un efort major pentru a-i aresta pe cei responabili “de acest act las ce pare legat direct de religia victimelor”.