Liderii politici ai Australiei, inclusiv prim-ministrul Malcolm Turnbull, au sustinut o campanie pentru casatoria intre persoanele de acelasi sex. Mai mult de 20.000 de oameni s-au adunat in Sydney pentru a desfasura campania inainte de un vot neobligatoriu care priveste schimbarea actului de casatorie in Australia. Prim-ministrul a avut un discurs surprinzator la lansarea campaniei care sustine casatoriile intre persoane de acelasi sex, iar pe de alta parte, liderul opozitiei, Bill Shorten, s-a adresat multimii la mitingul principal sustinandu-si cauza, potrivitBBC.

Malcolm TurnbullFoto: Captura YouTube

Votul fara caracter obligatoriu vine ca un sprijin pentru schimbarea legii casatoriei din Australia si va avea loc pe 12 septembrie, cu un rezultat asteptat in luna noiembrie. Sondajul nu va avea puterea de a legaliza casatoria intre persoane de acelasi sex, dar ar putea conduce la un vot decisiv exercitat de Parlament, daca majoritatea australienilor sustin schimbarea.

Prim-ministrul a afirmat anterior ca va vota in favoarea casatoriei intre persoanele de acelasi sex, dar ca nu a militat pentru acest lucru in public inainte de discursul surpriza de duminica. In discursul sau, Malcolm Turnbull a punctat faptul ca alte 23 de tari au legalizat deja mariajul comunitatii LGBT.