Un cecen, inamic declarat al liderului de la Groznii Ramzan Kadirov, a murit in explozia unei masini in centrul Kievului, relateaza publicatia Kiev Post, preluata de news.ro.

Barbatul, identificat drept Timur Mahauri, care ar fi fost la volanul masinii, a servit pe front la Donbas, alaturi de armata ucraineana, a declarat o ruda a victimei pentru portalul 112.ua.

"Era cecen. Daca era cetatean al Rusiei, nu stiu. Masina avea numere de inmatriculare georgiene. Era de-al nostru, pleda pentru Ucraina. Cred ca sunte urmele Rusiei", a adaugat ruda.

Mahauri "era in batalionul numit dupa Giuhar Dudaev. Era un participant activ la razboiul din Cecenia, Kadirov ii spunea dusmanul sau personal. Era urmarit de multa vreme", a adaugat apropiatul victimei.

In masina se mai afla o femeie, care a fost ranita, si un copil de 10 ani. Copilul este teafar.

Automobilul a explodat in centrul Kievului, in apropiere de Piata Bessarabka, in jurul orei locale 18.10. Politia se afla la fata locului, precizand ca o bomba a fost amplasata in automobil.

Cel putin inca un vehicul, un Honda CRV, a fost avariat in deflagratie.

Mahauri a avut un trecut controversat. El a fost retinut la Kiev, in februarie, pentru posesie ilegala de arme, scrie Kiev Post. Barbatul a ajuns la o intelegere cu anchetatorii si a primit pedeapsa cu suspendare.

Cand a fost retinut, Mahauri avea un act care dovedea ca este membru al Baralionului Seic Mansur, o grupare neoficiala care ar participa la luptele din estul Ucrainei, de partea Guvernului.

Artem Sevcenko, un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, l-a descris pe Mahauri drept "bine-cunoscut in cercurile infractionale". "Nu este un exemplu de cetatean care respecta legea", a adaugat el.

Atacul vine la trei luni dupa o tentativa de asasinare vizand alti doi membri cunoscuti al batalionului cecen Gohar Dudaev. Cei doi au fost impuscati pe 1 iunie, la Kiev, de un barbat care s-a prezentat drept un jurnalist. Ambii au supravietuit.