Politia americana a impuscat un barbat inarmat cu un cutit, care a incercat sa intre in cladirea aeroportului din Miami, de pe o pista. Autoritatile au inchis terminalul extrem de aglomerat, in conditiile in care numeroase persoane incearca sa plece din Florida inainte de sosirea uraganului Irma, relateaza Associated Press, potrivit News.ro.

Directorul politiei din Miami-Dade, Juan Perez, a anuntat ca suspectul neidentificat a intrat in zona restrictionata de pe tarmac "unde vin avioanele".

"Unul dintre sergentii care au intervenit a observat un domn pe tarmac. Domnul a fugit intr-o sala, aparent inarmat cu un cutit", le-a spus Perez reporterilor intr-o conferinta de presa.

Suspectul a incercat apoi sa iasa din sala si sa se intoarca in terminal, prin plafon, moment in care ofiterii l-au impuscat.

Barbatul a fost dus la spital, unde este internat in stare stabila.

Politia a inchis, pentru scurt timp, terminalul, pentru a verifica daca suspectul a actionat singur. Mai multe zboruri au suferit intarzieri sau au fost transferate catre alte porti din aceasta cauza.

"Nu credem ca are legatura cu un incident terorist, dar nu excludem aceasta posibilitate, pentru ca este devreme", a afirmat Perez.

Multi calatori incearca sa plece cu avionul din calea uraganului Irma, care a provocat numeroase pagube si decese in calea sa, in Caraibe.

Aproximativ 500.000 de persoane din sudul Floridei au primit joi ordin de evacuare.