Oficialii americani anticipeaza ca uraganul Irma, care este asteptat sa loveasca Florida vineri noapte, va devasta o parte din Statele Unite, in timp ce presedintele Donald Trump a avertizat, vineri, ca acesta are potential distructiv istoric, relateaza Reuters.Potrivit oficialilor americani, parti intregi ale statului Florida vor ramane fara electricitate si peste 100.000 de oameni vor avea nevoie de adapost.

“Uraganul Irma continua sa fie o amenintare care va devasta Statele Unite, fie in Florida, fie alte state din sud”, a anuntat seful Agentiei federale pentru managementul urgentelor, Brock Long.

Irma a avut categoria 5, cea mai periculoasa categorie inainte de a scadea la 4, vineri, dupa ce a lovit insulele din Caraibe.

“Aceasta este o furtuna cu un potential distructiv istoric absolut. Ii rog pe toti care locuiesc pe linia furtunii sa fie vigilenti si sa urmeze recomandarile oficialilor guvernului si ale oamenilor legii”, a spus si Trump intr-o declaratie inregistrata.

Statele Unite au fost lovite de trei furtuni de categoria 5 din 1851, iar Irma este de departea cea mai mare care a lovit statele americane.