Uraganul Irma, care pana acum a provocat moartea a 14 persoane, se indreapta catre Florida, Centrul National pentru Uragane emitand evertizari pentru zona de sud, scrie News.ro. "Indiferent in ce zona a coastelor Floridei locuiti, fiti pregatiti de evacuare", a anuntat guvernatorul Rick Scott, in conditiile in care meteorologii au avertizat ca furtuna va atinge sudul Floridei pana duminica.

Uraganul de categoria 5 a lovit Insulele Turks and Caicos, dupa ce in Haiti si in Republica Dominicana a provocat pagube si inundatii.

Potrivit Crucii Rosii, uraganul a afectat aproximativ 1,3 milioane de persoane, dar numarul acestora ar putea ajunge la 26 de milioane, transmite BBC.

Exista temeri legate de riscul de imbolnavire, care este si mai mare in zonele unde sunt probleme cu apa de baut si cu serviciile de salubrizare.

Dupa Turks and Caicos, Irma se va indrepta catre Bahamas, apoi va ajunge in Cuba, iar in weekend ar urma sa ajunga in Florida, serviciile de urgenta americane vorbind despre "un impact devastator"