Statele Unite au cerut, miercuri, Consiliului de Securitate al ONU sa opreasca importurile de petrol de catre Coreea de Nord si sa impiedice exporturile de textile ca sanctiuni pentru al saselea si cel mai puternic test nuclear efectuat duminica, anunta The Telegraph.

Statele Unite au inaintat rezolutia celor 14 membri din Consiliu dupa ce ambasadoarea SUA la ONU Nikki Haley a cerut sa se impuna "cele mai puternice masuri posibile" Coreei de Nord. Haley a declarat ca Statele Unite vor supune la vot decizia pe 11 septembrie.

Textul rezolutiei propune inghetarea activelor controlate de Kim Jong-Un, dar si a celor care conduc Partidul Muncitoresc si Guvernul din Coreea de Nord. Prin urmare liderului nord-corean si altor patru oficiali le va fi interzis sa calatoreasca in lume, se arata in textul inaintat Consiliului de Securitate. Si compania aeriana nationala Air Koryo impreuna cu Armata Populara Coreana si alte sapte departamente guvernamentale sau de partid vor fi afectate de aceasta inghetare.

Statele Unite au prezentat aceste masuri ca urmare a unei declaratii a presedintelui Donald Trump care a spus ca o actiune militara impotriva Coreei de Nord nu este "prima optiune".