Comisia pentru Informatii din cadrul Camerei Reprezentantilor a trimis citatii Departamentului Justitiei si Biroului Federal de Investigatii (FBI) prin care cere documente in legatura cu dosarul in care Rusia este acuzata ca a colectat materiale compromitatoare despre Donald Trump, a anuntat democratul cu cel mai inalt rang din cadrul comisiei, relateaza Reuters.

Reprezentantul Adam Schiff a declarat pentru MSNBC ca, impreuna cu alti membri democrati ai Comisiei, el a obiectat fata de trimiterea acestor citatii, pe care republicanii, apreciaza el, le-au emis intr-o incercare de a-l discredita pe autorul acestor dezvaluiri, fostul spion britanic Christopher Steele.

Republicanii au apreciat ca este important sa inteleaga "geneza" dosarului si daca a fost "creat" cu scopul de a-l "sabota" pe Trump in timpul campaniei sale electorale din alegerile prezidentiale incununata de succes.

Dosarul a fost finantat de un grup care a efectuat "cercetari" cu privire la opozitia politica fata de Trump in cursul campaniei electorale din 2016, in care sunt formulate acuzatii dure la adresa miliardarului republican, consilierilor sai apropiati si finantarilor sale.

Comisia pentru Informatii efectueaza una din numeroasele anchete cu privire la un presupus amestec al Rusiei in alegerile din 2016 in Statele Unite si la o eventuala complicitate intre membri ai echipei de campanie a lui Trump si Moscova.

Rusia respinge orice amestec in alegeri, iar Trump neaga orice colaborare.