Administratia Trump a anuntat marti ca a pus capat programului implementat de fostul presedinte Barack Obama ce proteja sute de mii de tineri imigranti fara acte de a fi expulzati si le permitea sa studieze si sa munceasca in Statele Unite, anunta AFP.

Donald TrumpFoto: Agerpres

Acest program apara de expulzare imigrantii care au ajuns in SUA ilegal, cand erau copii - asa-numitii "Dreamers" (visatori) - si le acorda permise de munca si studiu.

Incepand de marti, nicio noua cerere din cadrul programului DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) nu va fi examinata, a anuntat ministrul justitiei, Jeff Sessions, potrivit Agerpres.

"Nu-i putem accepta pe toti cei care ar dori sa vina aici, pur si simplu aceasta e situatia", a afirmat Sessions, denuntand decizia luata in mod ''unilateral'' de Barack Obama in 2012.

Soarta celor care beneficiaza deja de acest statut, cunoscuti sub numele de "Dreamers", nu va fi afectata insa pana la data de 5 martie 2018, termenul de sase luni fiind acordat Congresului de administratie pentru a legifera in materie.

Cu toate acestea, un compromis in Congres pare departe de a fi atins, dupa ani in care Washingtonul a fost divizat pe acest subiect.

Infiintat in 2012 prin ordin executiv de presedintele Obama, programul DACA isi propunea sa-i scoata la lumina pe copiii sositi ilegal in SUA impreuna cu parintii lor. Aproape 800.000 de persoane au beneficiat de acest program, care ii proteja pe participanti de expulzare si le permitea sa studieze sau sa lucreze in Statele Unite.