Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, i-a cerut ministrului Justitiei, Tudorel Toader, o intalnire in cadrul careia sa discute despre proiectul de modificare a legilor justitiei. Intalnirea ar urma sa aiba loc, marti dimineata, in jurul orei 8:30, la sediul Ministerul Justitiei, potrivit Digi 24.

Tudorel Toader si Hans KlemmFoto: Ministerul Justitiei

Hans Klemm a criticat in urma cu cateva zile schimbarile anuntate de Tudorel Toader. "Statul are nevoie de un stat judiciar independent si puternic", a fost reactia ambasadorului american la propunerile de modificare a legilor justitiei.

"Statele Unite au luat cunostinta de propunerile Ministerului Justitiei din 23 august cu ingrijorare pentru independenta sistemului judiciar", arata martea trecuta Ambasada SUA la Bucuresti, intr-un comunicat, ca reactie la propunerile de modificare a legilor justitiei prezentate de ministrul Tudorel Toader. "Indemnam toti actorii executivi, legislativi si judiciari din Romania sa colaboreze pentru a continua lupta tarii impotriva coruptiei si pentru a asigura credibilitatea institutiilor sale", a mai aratat ambasada.