Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a plecat sambata dupa-amiaza in a doua sa deplasare din ultima saptamana in Texas, unde urmeaza sa se intalneasca cu victimele uraganului Harvey. Intre timp, bilantul a urcat la peste 50 de morti in urma inundatiilor puternice din metropola Houston, relateaza DPA, citata de News.ro.

Inundatii TexasFoto: Agerpres

Autoritatile texane avertizeaza ca bilantul ar putea sa creasca in continuare, in timp ce salvatorii incep sa intre in locuintele inundate. De asemenea, morga este deja supraaglomerata in Houston.

Reprezentantii Casei Albe au anuntat ca presedintele american, care a promis deja ca va dona un milion de dolari din propria avere pentru a sustine reconstructia oraselor devastate, se va intalni cu victime ale uraganului, va vizita un centru pentru sinistrati si va discuta cu mai multi congresmeni locali din Houston.

Mai mult, miliardarul republican ar putea sa ajunga si in Louisiana, unde uraganul Harvey a lovit pentru a doua oara in ultima saptamana si a adus ploi abundente de-a lungul frontierei cu Texas.

Trump a mers pentru prima data marti in Texas, dar nu s-a intalnit cu victimele uraganului si nici nu a facut un tur al zonelor devastate de Harvey.

In schimb, presedintele a laudat atitudinea de care au dat dovada texanii in fata tragediei, precum si actiunile salvatorilor din Houston.

Acesta a fost vizat de critici acide, dupa ce a sustinut pe Twitter ca a fost "martor direct al groazei si devastarii", desi nu s-a intalnit cu nicio victima a uraganului Harvey.

Intre timp, nivelul apelor a scazut considerabil in Houston si nu sunt asteptate ploi in weekend. Insa, autoritatile texane se confrunta in continuare cu distrugeri insemnate si incearca sa reia serviciile de baza in al patrulea cel mai mare oras din Statele Unite.

Trump a solicitat congresmenilor sa aprobe o finantare de 7,85 miliarde de dolari pentru a acoperi asistenta umanitara necesara in comunitatile lovite de uraganul Harvey din statele americane Texas si Louisiana.