Secretarul american al energiei, Rick Perry, a aprobat vineri scoaterea din rezerva strategica a unei cantitati suplimentare de 4,5 milioane de barili de petrol, pentru a contracara consecintele uraganului Harvey, informeaza Reuters.

Măsura anunțată de o purtătoare de cuvânt a Departamentului Energiei vine la o zi după aprobarea scoaterii din rezervă a altor 3,5 milioane de barili.

Rafinăria Philips 66 din Lake Charles, din statul Louisiana a solicitat Rezervei Petroliere Strategice (SPR) 400.000 de barili de țiței cu conținut redus de sulf (sweet crude) și 600.000 de barili de tipul cu conținut ridicat de sulf (sour crude), scrie Agerpres. Marathon Petroleum a cerut trei milioane de barili de sweet crude, iar Valero Energy 500.000 de barili din același sortiment.

SPR deține sute de milioane de barili în depozite subterane din statele Lousiana și Texas. Rezerva strategică a fost înființată de Congresul Statelor Unite în 1975, pentru a evita scumpirea pe termen lung a carburanților în cazul unui embargou petrolier din partea țărilor arabe.