Lidl a eliminat crucile care apar pe ambalajul unor produse pe care le vinde, afirmand ca grupul evita folosirea de simboluri religioase, deoarece nu doreste sa excluda nicio credinta religioasa, scrie rtl.be.

HotNews.roFoto: Hotnews

Site-ul belgian a primit o fotografie de la un cititor care a remarcat ca de pe eticheta unui produs au foste sterse toate crucile care apar pe acoperisurile celebrelor biserici grecesti din insula Santorini.

Acest peisaj cu cupolele albastre ale bisericilor este folosit pentru gama de produse grecesti ERIDANOUS "Original Greek Product".

Rtl.be a contactat un purtator de cuvant al Lidl pentru a afla care a fost motivul deciziei. "Evitam folosirea simbolurilor religioase deoarece nu dorim sa excludem nicio credinta religioasa", a explicat acesta.

"Suntem o companie care respecta diversitatea si acest lucru explica conceptia acestui ambalaj", a adaugat acesta.

In fata valului de comentarii indignate, purtatorul de cuvant al grupului a revenit pentru a-si cere scuze. "Nu am avut niciodata intentia sa socam. Evitam folosirea simbolurilor religioase pe ambalajele noastre pentru a mentine o pozitie neutra fata de toate religiile. Daca acest lucru a fost perceput altfel, ne cerem scuze persoanelor care ar fi putut fi socate", a declarat acesta, joi dupa-amiaza.