Patru companii au fost alese pentru a construi prototipuri pentru zidul de la granita cu Mexicul pe care vrea sa il construiasca Donald Trump, a anuntat serviciul american de Vami si Protectie a Granitelor (CBP) potrivit BBC, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Companiile selectate sunt Caddell Construction, din Montgomery, Alabama, Fisher Industries din Tempe, Arizona, Texas Sterling Construction din Houston, Texas si WG Yates & Sons Construction din Philadelphia, Mississippi.

Cele patru prototipuri din beton vor avea noua metri lungime si pana la noua metri inaltime. De asemenea, zidurile vor trebui sa aiba canale pentru cabluri de curent, care sa alimenze camere si senzori.

Dupa ce va fi dat ordinul pentru inceperea constructiei, asteptat in urmatoarele cateva saptamani, prototipurile ar urma sa fie gata in decurs de 30 de zile.

Apoi, oficialii le vor testa, timp pana la doua luni, pentru a verifica rezistenta la eforturile de spargere a lor cu instrumente mici si cat de usor sau greu de escaladat sunt. Prototipurile "ne vor ajuta sa imbunatatim standardele de design" ale zidului, a spus vicecomisarul CBP Ronald Vitiello.

Cele patru contracte valoreaza pana la 500.000 de dolari fiecare.

Un zid continuu la toata granita de sud a SUA a fost una dintre promisiunile importante de campanie facute de Trump.

In total, peste 200 de companii ar fi prezentat proiecte pentru zidul de la granita.