Chiria pe care Agentia Europeana pentru Medicamente o are de platit pana in 2039 este cu 80 milioane de euro mai mare decat se estimase initial. Costurile initiale erau aproximate la 350 de milioane de euro, dar agentia a declarat costul final la aproximativ 430 de milioane de euro, noteazaEuObservercare citeaza o prezentare a agentiei.

Costul total al relocarii Agentiei Europene pentru Medicamente care are in prezent sediul in Londra si va trebui sa fie mutata, a fost estimat la 582.5 milioane de euro. Aceasta suma a fost raportata anterior, dar prezentarea solicitata de EuObserver a oferit o explicatie detaliata. Cea mai mare parte din aceasta suma este constituita din obligatiile AEM fata de proprietarul terenului.

Contractul de inchiriere al cladirii in care agentia isi are sediul, aflata in districtul de business Canary Wharf, Londra, este valabil pana in 20 iunie 2039 - 20 de ani mai tarziu fata de data anuntata a Brexitului - si nu are clauza de incheiere.

Alte costuri pe care Agentia Europeana pentru Medicamente le va suporta din pricina relocarii cauzata de Brexit includ 28 de milioane de euro cu plata pregatirilor facute de angajati pentru a se muta. 43 de angajati vor fi relocati din Londra. Costurile relocarii staff-ului precum calatoria spre noua locatie, cursurile de limba si "costurile de reinstalare" sunt estimate la 23 de milioane de Euro.