Fostul fotbalist Mirel Radoi a declarat, joi, ca el si alti doi investitori, ale caror nume nu a dorit sa le dezvaluie, au facut o oferta omului de afaceri Ilie Ciuclea, pentru preluarea clubului Juventus Bucuresti. Investitorii asteapta in raspuns pana duminica seara. In cazul in care ei vor prelua clubul, echipa va fi antrenata tot de Daniel Oprita, obiectivul imediat fiind slavarea de la retrogradare, iar pe teremen mai lung, calificarea in play-off-ul Ligii I, dupa trei ani, potrivit news.ro.

Mirel RadoiFoto: AGERPRES

"Suntem la nivelul de discutii, vom vedea in zilele urmatoare daca se va face tranzactia. In momentul de fata, nu s-a ajuns la niciun numitor comun. Cosmin Olaroiu nu are nicio legatura. Probabil ca cineva m-a vazut pe mine la club si l-a asociat cu mine. Nu sunt singur, dar Olaroiu nu are nicio legatura cu acest proiect. Eu voi fi unul dintre investitori, voi vedea ce functie voi avea, dar nu voi fi antrenor. Mai suntem multe lucruri de stabilit. Eu cred inca in potentialul fotbalistilor romani. Cred ca in momentul de fata, desi fotbalul romanesc produce mai putin, produce si noi trebuie sa-i cautam pe jucatori. Avem un proiect si eu spun ca ne vom putea lupta pentru play-off in trei ani. Am ales Juventus pentru ca, in primul rand, conteaza criteriul financiar si, in al doilea rand, este un club care ne-am gandit sa-l facem. Ne intereseaza o tranzactie prin care sa luam locul si jucatorii. Daca am fi mers la o echipa care are deja peste 20 de jucatori, nu am putea sa mai promovam alti jucatori, chiar si tineri, in varsta, romani, straini, anul acesta. De aceea ne-am gandit la Juventus. Suntem un grup de trei investitori, romani. Eu am proiect pe care l-am asociat cu proiectul pe care il are George Ogararu. Vorbim de ceva timp sa imbinam aceste proiecte. George va fi alt nivel, nu va fi unul dintre investitori. Cei de la Juventus au bagat bani in centrul de copii si juniori, dar, din pacate, nu scot jucatori. De aceea, noi ne-am gandit ca acolo sunt o parte dintre jucatori care nu va mai ramane si vom putea completa cu jucatori pe care ii dorim. In mare parte suntem pregatiti si cu jucatori, ca, in cazul in care se va finaliza, sa nu mai pierdem timpul. Sunt jucatori straini si romani, i-am urmarit ani de zile si eu, si George, o mare parte am incercat sa-i aduc si la Steaua si nu s-a putut. Sunt jucatori cu potential, sunt liberi de contract. Vom face o infuzie de capital si vom creste media salariilor. Din punctul nostru de vedere, le-am transmis ca trebuie sa ne intelegem pana duminica seara. Daca nu, ori ne vom orienta catre o alta echipa, ori vom astepta pana la iarna. Ceilalti doi investitori nu au fost in fotbal pana acum, dar au incredere in ceea ce le-am prezentat. Ilie Ciuclea nu va mai ramane la club", a declarat Mirel Radoi, la Dolce Sport.

El a precizat ca, in cazul in care va deveni antrenor si va fi nevoit sa preia conducerea tehnica a echipei, va renunta la actiunile detinte in cadrul societatii care patroneaza clubul: "Cu tot respectul pentru Gica Hagi si cei care fac astfel de proiecte, eu nu vreau sa confund cele doua situatii (n.r. - investitor si antrenor). Nu pot fi si antrenor si finatator. dacas e va ajunge la aceasta propunere, sa fiu antrenor principal ale echipei, va trebui ca altcineva sa preia actiunile pe care le detin. Pana atunci pot fi presedintele clubului."

Mirel Radoi spune ca noua grupare nu va ezita sa vinda jucatori oricarui club din Romania, inclusiv gruparii FCSB, a nasului sau Gigi Becali.

"Nu ne putem permite sa luptam cu Steaua, cu CFR Cluj, la salarii. In fotbal, toate ambitiile astea au o limita si limita este cea financiara. Noi ne permite in acest moment salarii de 5.000 de euro, maximum. Nu ne putem bate pentru jucatori ca Alibec, Budescu, cu salarii de 20 sau 30.000 de euro. Noi incercam, prin acest proiect, sa ajungem la nivelul play-off-ului cu alt tip de jucatori, cu alt tip de valoare, cu o strategie foarte bine pusa la punct. Nu vom avea niciun fel de problema sa vindem jucatori in Romania sau in strainatate", a spus el

Juventus Bucuresti, nou-promovata in Liga I, este ultima in clasament, cu doua puncte, dupa opt etape.