Peste 1.200 de oameni au murit in India, Bangladesh si Nepal, in timp ce milioane de persoane au fost fortate sa isi paraseasca locuintele, iar 18.000 de scoli au fost inchise, astfel incat 18 milioane de copii nu vor putea merge la cursuri, relateazaThe guardian. De asemenea, o cladire rezidentiala din Mumbai s-a prabusit joi dimineata, omorand cel putin 16 persoane.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai mult de 1.200 de persoane au murit in India, Bangladesh si Nepal, iar peste 40 de milioane au fost afectati de inundatii, dupa cele strazile s-au transformat in rauri din cauza ploilor musonice.

Inundatiile au distrus, de asemenea, 18.000 de scoli, asta insemnand ca aproximativ 1,8 milioane de copii nu pot merge la ore, a anuntat Salvati Copiii!.

“Nu am mai vazut inundatii la o asemenea scara de ani de zile si pune educatie la risc e termen lung pentru un numar enorm de copii. Din experienta noastra, importanta educatiei este des subestimata in crize umanitare, iar noi pur si simplu nu putem lasa asta sa se intample din nou. Nu ne putem merge inapoi”, a spus Rafay Hussain, managerul general al Fundatiei Salvati Copiii din statul Bihar.

Totodata, o cladire rezidentiala de patru etaje din Mumbai s-a prabusit, joi dimineata, din cauza ploilor. Cel putin 16 persoane au murit si alte cateva zeci sunt inca prinse sub daramaturi.