Liderii republicanilor si democratilor din Camera Reprezentantilor (SUA) au condamnat miscarea de extrema stanga Antifa, care se defineste drept anti-fascista, dar ale carei manifestatii recente au fost marcate de mai multe incidente violente.

Paul RyanFoto: Agerpres/AP

"In democratia noastra nu exista loc pentru incitarea la violenta sau punerea in pericol a cetatenilor, indiferent de ideologia celor care comit astfel de acte", a spus Pelosi, intr-o declaratie. "Actiunile violente din Berkeley ale oamenilor care se autodenumesc Antifa necesita o condamnare fara echivoc iar cei care au comis aceste acte ar trebui arestati si judecati", a spus ea, citata de sfgate.com.

Simpatizanti Antifa imbracati in negru si cu masti pe fata au atacat duminica demonstranti de extrema dreapta care participau la un mars intitulat "Nu marxismului in Berkeley", dar si ziaristi.

Si liderul demcratilor din Camera Reprezentantilor, Paul Ryan, a condamnat membrii Antifa, cerand arestarea autorilor violentelor.

"Antifa este un flagel in tara noastra", a spus purtatorul de cuvant al lui Ryan, AshLee Strong, pentru The Daily Caller.