Pasionatii de nudism care vor vizita parcul Bois de Vincennes din Paris vor avea ocazia in perioada 31 august -15 octombrie sa renunte la toate hainele chiar in cadrul orasului, dupa ce administratia parcurilor din capitala Frantei a hotarat sa le dedice naturalistilor o zona speciala, relateaza AFP.

“Crearea unui spatiu in Bois de Vincennes unde practica nudismului sa fie autorizat este parte a viziunii noastre deschise asupra spatiului public parizian”, a spus Penelope Komites, adjuncta departamentului pentru spatiile verzi din cadrul Primariei Paris.

spatiul, care se vrea un experiment, va fi deschis de joi, 31 august pana pe 15 octombrie, de la 8 dmineata pana la 19.30.

Vor fi semne care vor atentiona vizitatorii ce se intampla in aceasta zona a parcului, in apropierea zonei rezervate pasarilor, pe o suprafata de 7.300 metri patrati.

Oficialii spun ca nu vor fi permise voaiorismul sau exhibitionismul, pentru a asigura respectul pentru cei care vor sa se bucure de natura practicand nudismul.

Potrivit lui Julien Claude-Penegry de la Asociatia Naturistilor din Paris, mii de oameni din regiune vor incerca sa se bucure de parc, iar decizia va schimba atitudinea multor oameni despre nuditate.

Potrivit asociatiilor de nudism, in Franta, mai bine de 2,6 milioane au facut din nudism un obicei.

Franta are 460 de spatii, dintre care 155 de campinguri si 73 de plaje, rezervate pasionatilor de nudism.