Coreea de Nord a avertizat Japonia ca risca "autodistrugerea iminenta" dupa ce s-a aliat cu Washingtonul, potrivit AFP. Avertismentul Phenianului vine intr-un context tensionat, la doua zile dupa dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta care a survolat nordul Japoniei.

Coreea de Nord a lansat marti dimineata o racheta, din apropiere de Phenian, care a survolat nordul Japoniei, au anuntat guvernele sud-coreean si japonez. Guvernul japonez a indemnat populatia din zona, prin intermediul sistemului de alerta J-Alert, sa ia masuri de precautie.

Armata japoneza nu a incercat sa doboare racheta, care a survolat teritoriul japonez in jurul orei locale 6:06 (0:06, ora Romaniei). Armata sud-coreeana a anuntat ca proiectilul a fost tras din regiunea Sunan, in apropiere de Phenian.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a afirmat miercuri ca lansarea de racheta de marti peste Japonia a fost "un preludiu semnificativ" inainte de o lansare spre teritoriul american Guam, adaugand ca regimul de la Phenian va realiza si mai multe teste balistice.